CphCC,  Podcast,  Wee

Wee | Er MONA død | Ep. 33

I denne Wee deler vi et foredrag fra Copenhagen Critical Care Symposium 2019. Kardiolog Jens Rosenberg fortæller om akronymet MONA, han gennemgår den litteratur som gennem tiden har dannet grundetlaget bag den initiale behandling for AKS. Han rykker ved de dogmer vi har i dag og sætter en tryk streg under de ændringer som er vigtige at kende til.

Enkelte af jer var måske med på Rigshospitalet i maj, andre har måske set oplægget via live stream eller efterfølgende på youtube, via scanFOAM’s helt egen Mads Astvad (@mr_astvad) og hans store arbejde med at levere lyd og billede. For os i FOAMmedic var dette oplæg et af de bedste på årets symposium. Budskabet var klart og nemt at forstå.

Vi har derfor valgt at udgive oplægget som podcast fordi, det ligger godt i tråd med vores FOAMmedicPHARMA episoder om Glycerylnitrat (Ep. 8), Fentanyl (Ep. 10) og sidste Acetylsalicylsyre (Ep. 32) som alle omhandler medikamenterne som netop MONA beskriver.

Abonner eller hent via iTunesPodbean, TUNE IN, Spotify, StitcherRadio, Soundcloud eller hvor du henter dine podcast.


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.

Støt på 10er

DISCLAIMER

Det her er vores fortolkning af det pågældende medikament eller behandling, det er ikke den endegyldige sandhed og vi opfordre som altid til at være kritisk over for den viden man hører og selv tjekke op på relevant viden og fakta. Du vil muligvis høre information eller om tilstande vedr. medikament eller behandling, hvor du ikke har delegation til at benytte medikamentet, men som udelukkende bliver omtalt, for at vi kan blive klogere i processen.
Denne podcast er ikke en erstatning for pro.medicin.dk eller vores lokale retningslinjer.


Links og henvisninger

PHARMA “quiz dig selv” elektronisk skema

PHARMA “quiz dig selv” papir version til print

Links til referencer fra Jens Rosenberg

mona

Jens Rosenberg om “Er MONA død, start ved 7timer 23 minutter
Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »