HALL of FOAM

Fagfolk eller andre som bidrager til FOAM via FOAMmedic i blogpost, events eller postcast kan blive optaget i den eftertragtede HALL of FOAM aka #HOF.


#8 HOF – Rikke Høgsted – 11. Oktober 2019

Rikke Høgsted

Rikke Høgsted er krisepsykolog, forfatter og organisationskonsulent med en lang og bred erfaring med belastningspsykologi. Rikke er til dagligt leder af Institut for belastningspsykologi og har arbejdet med redningspersonale i mere end 10 år. Hun har været krisepsykolog i 20 år, forfatter og har været udsendt i både Afghanistan og Irak for at løse krisepsykologiske opgaver.

Rikke er blandt andet forfatter til bogen Belastnings Psykologi som helt klart er anbefalelsesværdig for dig som arbejder i et mentalt højrisikojob. Du kan læse mere om bogen og købe den her

Rikke er optaget i Hall of FOAM for hendes store bidrag til at gøre os klogere på nogle af de mekanismer vi, som sundhedsfaglige bruger når vi f.eks. får et spørgsmål der lyder: Hvad er det værste du har set? Rikke har bidraget med sin viden i podcasten af samme navn. Den kan du høre her

Vi hylder her på siden alle dem bidrager til #meded og FOAM via FOAMmedic. Tim har med bidragelsen til FOAMmedicPodcast endnu en gang vist en særlig karakter. Tidligere har Tim også medvirket i andre sundhedsfaglige podcast. 1000 tak fra hele FOAMmedic teamet og stort tillykke med optagelsen i HALL of FOAM.

 

#7 HOF – Tim Kristensen – 17. juni 2019

Fra venstre: Karl Høeg, Tim Kristensen, En hund, Morten Lindkvist

Tim Kristensen er udannet special læge i pædiatri og ansat som Overlæge på Børneafdelingen på Herlev hospital. Tim har tidligere været på børne afdelingen på Glostrup men flyttede med til Herlev da de fusionerede til danmarks største børne afdeling.

Mange abulancereddere har måske mødt Tim, han har nemlig undervist på Ambulacebehandler uddannelsen og efter eget udsagn har han en svaghed for ambulance redderne. Han synes de er dygtige og vidensbegærlige.

Tim har bidraget til bogen “Den Præhospitale Patient” hvor han sammen med sin kollega Kåre Lundstrøm fra Rigshospitalet som også har undervist på Ambulancebehandler uddannelsen.

Klik her for at høre podcasten og få links til kontakt til de to herre.

Vi hylder her på siden alle dem bidrager til #meded og FOAM via FOAMmedic. Tim har med bidragelsen til FOAMmedicPodcast endnu en gang vist en særlig karakter. Tidligere har Tim også medvirket i andre sundhedsfaglige podcast. 1000 tak fra hele FOAMmedic teamet og stort tillykke med optagelsen i HALL of FOAM.


#5 HOF & #6 HOF – Michael Friis Tvede & Morten Bøttger – 10. april 2019

From left to right: Michael Friis Tvede, MD. & Morten Bøttger, MD.

Micheal Friis Tvede og Morten Bøttger er begge overlæger på Anæstesi-og operationsafdelingen, i Hovedortocenteret, på Rigshospitalet i Københaven. Sammen har de udviklet en app til smartphones og tablets som hedder Akut Barn. En app som i den simpleste form har skabt en overskuelig oversigt med alle de vigtigste informationer til behandlingen af det akut syge barn. På én side, baseret på barnets vægt, har de skabt et overblik til alle os som behandler akutte børn, et overblik der kan gøre en stor forskel i den akutte situation. Appen er gratis, og kan hentes til apple eller android, og det kan vi varmt anbefale. Den 10. april 2019 var vi på besøg på Rigshospitalet for at tale med de to herre for at høre lidt mere om den nye version 2.0. Klik her for at høre podcasten og få links til kontakt til de to herre.

Vi hylder her på siden alle dem bidrager til #meded og FOAM via FOAMmedic. “Akut Barn” havde ved optagelsen af podcasten 20.000 downloads, det må siges at være et bidrag af særlig karakter. 1000 tak fra hele FOAMmedic teamet og stort tillykke med optagelsen i HALL of FOAM.


#4 HOF – Maja Broløs – 6. juni 2018

From left to right: Martin Matzen, Morten Lindkvist, Maja Broløs, Peter Bech & Karl Høeg

Maja er uddannet projektleder og har arbejdet med det præhospitale område siden 2002 som blandt andet Ambulancebehandler, ledende faglærer og leder hos Falck. Idag arbejder Maja som speciel konsulent i Reddernes Udviklingssekretariat – RUS. Maja er på baggrund af bl.a. sit store arbejde med at få gennemført en autorisation af ambulancebehandleruddannelsen, blevet optaget som det 4. medlem af HALL of FOAM. Du kan høre et podcast interview med Maja om arbejdet vedr. autorisation her 

Se mere til Maja og hendes arbejde på twitter

Stor tak til Maja for det gode arbejde.

@FOAMmedic


#3 HOF – Ebbe Lahn Bessmann – 15 marts 2018

Ebbe Lahn Bessmann

Ebbe Lahn Bessmann blev optaget i den ærefulde HALL of FOAM pga. af sin deltagelse som underviser på kurset “Litteratursøgning og kritisk artikellæsning”. Ebbe bidrog med sin varme jyske facon med en ekstra vinkel.  Ebbe er ved optagelsen igang med sin phd på CAMES Herlev efter en intro i Anæstesi. Ebbe er stadig ukendt i twitter universet men vi gør alt hvad vi kan for at skaffe adgang til ham via det fantastiske univers.

Tak for hjælpen.

@FOAMmedic


#2 HOF – Sandra Rosemarie Viggers – 15 marts 2018

Sandra Rosemarie Vigger – @StarSkaterDk

Sandra Rosemarie Viggers er dags dato 01.04.2018 introlæge i Anæstesi på Bispebjerg Hospital. Sandra blev meget velfortjent den næste HOF, nemlig    #2 HOF.  Sandra har med sin store passion for FOAM, forskning, uddannelse og for åbenhed til alle udviklet kurset “Litteratursøgning og Kritisk artikellæsning” i samarbejde med FOAMmedic. Hendes passion og bidrag er i sandhed en plads på den eftertragtede HOF værd. Torsdag d. 15 marts 2017 afholdte FOAMmedic kurset for første gang og vi er Sandra evigt taknemmelige for sin lyst til at bidrage til udviklingen af alle side af sundhedsvæsnet. Et fantastisk kursus blev afholdt og det kan vi kun takke hende for. En kæmpe tak skal der lyde fra os i FOAMmedic, uden dig havde det ikke været muligt at lykkedes med dette kursus. Også et stort tillykke med pladsen i HALL of FOAM.

@FOAMmedic

Åbningen af kurset d. 15 marts 2018.

#1 HOF – Hans Henrik Schultz – 26 feb 2018

Hans Henrik Schultz, Lungemediciner på Bispebjerg hospital blev den. 26/2-2018 den første til at opnå den eftertragtede plads i HALL of FOAM på FOAMmedics blog. Mange har kæmpet om denne første plads men Hans Henrik blev altså den første som via sit bidrag til podcasten “Ep. 2 – Stetoskopi” hjalp med at formidle viden om brugen af stetoskopet, de gænge lunge og bilyde. En stor tak til ham og ikke mindst et kæmpe tillykke med optagelsen og den ære der følger med.

@FOAMmedic

Fra venstre: Karl Høeg, Hans Henrik Schultz aka #HOF1 og Morten Lindkvist

Translate »