Blog,  Danish

Twitter, din adgang til FOAMed

#FOAMed kan i starten virke som en svær nød at knække. #FOAMed er alle der bidrager til medicinsk uddannelse som open source. Det er både forfatterne og brugerne som skaber #FOAMed ressourcerne, for uden brugere til at læse og dele materialet, har skaberne/forfatterne ikke noget publikum. Twitter er en god platform til at dele materiale og finde ny læring, men ikke mindst også til at skabe dit eget “feed” med kun det indhold du finder interessant. Vil vil her forsøge at give et indblik i hvordan man opretter en faglig twitterprofil, hvordan man bruger twitter men ikke mindst hvorfor det er en god ide.

Hvorfor bruge twitter?

Twitter er en platform som igennem samtale binder #FOAMed sammen. Når man åbner døren indtil et univers af medicinsk læring som ikke er organiseret via de traditionelle formidlingsformer som universiteter, fagbøger, skole o.lig. så har man brug for en måde at samle de interessante emner og personer man gerne vil følge og få sin viden fra. Twitter er derfor et anderledes social medie, såfremt man vælger det til sin faglige profil. Twitter kan nemlig designes omkring de emner man interesserer sig for, imens alt andet kan filtreres fra. Chris Nickson fra Life in the fast lane har lavet dette “Ten tips for FOAM beginners” et blogpost som varmt kan anbefales at læse inden man gå igang med sin Twitter karriere.

Hvordan fungerer Twitter?

For at kunne manøvrere på twitter kræver det et par enkelte skridt, inden man er klar til og følge med i samtalerne/emnerne. Det handler nemlig om at filtrere indholdet så det passer perfekt til ens behov. Der er en fare ved alle former for sociale medier, nemlig at man drukner i information og uinteressante opslag. Den bedste guide vi har fundet er Mom, This Is How Twitter Works, den beskriver alle de former for kommunikation som kan foretages på Twitter og har samtidig fokus på, at man som bruger holder en god etikette. Fx hvad er retweet, kan det gøres på flere måder, hvordan sikre jeg, at mit tweet rammer de rette personer.

 

Hvordan opretter man en Twitter profil til FOAMed?

At oprette en profil på Twitter er ikke særlig svært, men der er alligevel nogle ting man bør overveje. Det er væsentligt at man ikke bruger samme profil til sit sociale og professionelle Twitter liv. Når man skal finde viden og samtidig dele sine private oplevelser, så drukner det alt for nemt i feriebilleder og anden irrelevant information kendt fra Facebook. Derfor lav en dedikeret faglig profil, de kan begge nemt styres fra samme app uden at logge ind og ud. Vi vil anbefale at følge denne guide udarbejdet at scanFOAMs Sandra Viggers. Den er nem og overskuelig.

Vi bruger Twitter

Vi kan kun anbefale at komme i gang med Twitter, det er en fantastisk måde at finde ny viden, følge de bedste inden for vores fag. Det giver inspiration til at blive bedre, til at udvikle sin praksis, og så er det nemt. Det er tilgængeligt i en app med kun det indhold du er interesseret i og kun når du vil det.

Det kan også bruges til at stille spørgsmål til emner hvor man måske har behov for sparring eller hjælp. Hvis du har et interesseret spørgsmål, så er der garanteret også andre som har samme undren. FOAM er som tidligere nævnt et netværk. Se Twitter som en mulighed for at følge dit professionelle netværk, en mulighed for at række hånden frem og lære af en masse passionerede kollegaer – og derved udnytte et socialt medie til personlig udvikling.

Hvordan kommunikerer man via Twitter?

Det er noget nyt og besværligt noget når man ser på det ude fra, men det er ikke svært at lære. Det drejer sig om at få det basale på plads. Der er begrænsning på 280 bogstaver/tegn (tidligere 140). Så hold det kort og koncist. Det er en fordel når man skal læse og følge andre, de anstrenger sig alle på at formidle deres indhold uden for mange kromspring.

Vi har igen lånt en lille guide til Newbies, hvor Sandra nemt og overskueligt har forsøgt at lave en guide til hvordan det hele fungere.

Følg os, skriv til os, så vi sammen kan skabe en dansk FOAMed kultur.

Følg os via @FOAMmedic, her kan du også finde os alle 4 hvor du individuelt kan følges os eller de emner vi interesserer os for.

Nye ting er ikke altid nemme, men netop her kan vi sige at det er en fantastisk gevinst hvis du ønsker at få ny viden og inspiration til dit daglige virke.


Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »