Blog,  Danish

Hvad er FOAM/FOAMed?

FOAM, #FOAMed, Twitter og Hashtags, Hmmmm. Hva pok… er det nu for noget? #FOAMed står for FreeOpenAccesMedicalEducation

Tiderne skifter og måden vi søger ny viden på, har gennem de sidste 20 år ændret sig markant. Tidligere, var det gamle bøger fra det bibliotekerne, man skrev sig op, og længe efter man skulle have brugt bogen, kom den endeligt hjem fra en tidlgere låner. Der bliver stadig produceret gode fagbøger og mange af os er trygge/foretrækker stadig at finde ny viden på denne måde. Vi streger over, så den er helt gul til sidst, laver noter, klister farvede dimser i toppen for bedre at kunne finde tilbage til guldkornene. Problemet med de ellers så gode og traditionelle fagbøger er, at når de bliver udgivet i butikken, er de principielt allerede forældede.

I vores globale verden i dag er der konstant ny viden tilgængelig og ny viden er gammel før dagen er gået. En ting er, at bøger er dyre, en anden er, at mange institutioner har rettigheder på viden og artikler. Begge dele gør, at den viden ikke er tilgængelig for alle.
Derfor FOAMed og en dansk blog med et præhospitalt fokus fantastisk. Der  kan deles erfaringer og viden frit og på tværs af professioner. På alle tider af døgnet, fra alle dele af verden og til alle dele af verden, hvilket er med til at nedbryde, den barriere som økonomien er for udviklingslande og alt den viden der er gemt bag tidsskrifternes betalingsvæg.

#FOAMed er alle os, som arbejder med patienterne, udvikler nye behandlingsmetoder og undervisningsformer. Alt det vi lærer, deler vi med hinanden. Internettet er en motorvej for viden, selvfølgelig også for en masse mindre godt. Men hvis man finder de rette hashtags, de rette personer at følge, så kan det fundamentalt ændre ens måde at finde viden på, at lære på. En god ven og inspiration Salim Rezaie har på sin blog REBEL.EM lavet et fantastisk blogpost om hvad FOAM og #FOAMed er. Det hedder http://rebelem.com/got-foam/

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »