Podcast

The Pause | Ep. 13

Når vi arbejder hårdt og bruger alle vores ressourcer på at redde en patient ender vi ofte i en situation hvor hele vores bevidsthed er fokuseret på den opgave der skal løses og gerne så godt som muligt. Ofte benytter man sig af alle elementer af sin træning. Nyeste viden omkring tilstanden og sygdommen, praktiske færdigheder, bedste version af sig selv vedr. kommunikation osv.. Det overskud som er tilbage bliver måske brugt på at planlægge hvad der skal ske om lidt, om en halv time og måske om det er et liv som er værd at leve efter lang og risikabel behandling. Når en patient så dør, ventet eller uventet er der ofte en lidt speciel stemning. Ikke fordi folk står og græder, eller fordi folk ikke ved hvad de kan eller skal gøre. Vi er faktisk super gode til netop det. At gøre noget. Men er det godt, er det nødvendigt. Kunne vi selv eller andre i teamet, de pårørende, politiet eller andre tilstedeværende have godt af 30 sekunder eller et minuts stilhed til at få ro på tankerne, puste ud og få pulsen ned. Måske teamlederen eller den der har ansvaret for at informere de pårørende ville have godt af at samle tankerne til det der ofte kan være en hård opgave. En gang i mellem kan vi have en tendens til at glemme at vi har med mennesker at gøre. Når et liv ender så har det indflydelse på mange mennesker og måske har det større indflydelse på os selv end vi er bevidste om.

Vi, i FOAMmedic, er inspireret af konceptet “The Pause”. Sammen med  scanFOAM har vi undersøgt og afprøvet emnet. Et koncept der stammer fra nord Amerika og er udviklet af traume sygeplejerske Jonathan Bartels. I Dette afsnit af FOAMmedicPodcast fortæller vi om The Pause, om hvorfor vi tror det er en god ide at prøve og om de erfaringer vi gjort os. Vi snakker med anæstesi læge Sandra Viggers fra scanFOAM, som selv har prøvet at være med til at afholde “The Pause” og som tror dette tiltag kan bringe meget godt til det inhospitale miljø. Læs mere om det i vores blogpost om The Pause.


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher.  Nu også via TUNE IN


Links og henvisninger

Læs vores blogpost om Thepause som er skrevet i samarbejde med @scanFOAM’s Sandra Viggers

Læs artiklen om emnet med ikke at kunne huske sin vagt.  I told my emergency medicine team to ‘move on’ after a horrific patient death. That was a mistake

EM:rap – Ready set pause. Dette er det afsnit hvor vi første gang hørte Reuben taler om The Pause og hans erfaringerne med det.

Se #ThePause på Twitter eller følg den danske debat på Twitter på med #thepauseDK

Besøg Jonathan Bartels hjemme side thepause.me og se hans flotte introduktions video om The Pause


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.


Støt på 10er

Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org
Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »