Blog

Region Hovedstaden nedlægger 2 akutlægebiler

Efter budgetforhandlinger i sundhedsudvalget i Region Hovedstaden står det nu klart at region hovedstadens 2 akutlægebiler i Hvidovre samt Herlev nedlægges pr. 1/11 2019. 

Formanden for sundhedsudvalget Christoffer B, Bucchardt (C) udtaler at forhandlingerne er gået fuldstændig som forventet:

”Embedsværket, anført af lægeforeningen med bestyrelsesformand Andreas Sakskøbing i spidsen har i forløbet kommet med stærke protester og indvendinger og argumenterede for at nedskæringen i sidste ende vil koste menneskeliv” siger han. 

Fra den Præhospitale virksomhed i Region hovedstaden er man ked af politikernes beslutning. Enhedschef Camilla Barfodet siger: ”Vi er kede af beslutningen, men vi skal samtidig være stolte af at vi i så mange år har formået at bilde politikerne ind at vi er uundværlige i det antal vi har set hidtil. Vi må tage hatten af for at de har kaldt vores bluff. Det var sjovt så længe det varede og jeg er sikker på at flere af mine kollegaer er glade for deres sommerhuse, lystbåde eller vintage motorcykler de har købt for deres konsulenthonorar” 

Beslutningen om at nedlægge de to biler er truffet efter det at det er kommet frem at man i 2016 justerede i Dansk index således at akutlægebilerne blev sendt til færre typer ulykker. Denne justering tydeliggjorde for beslutningstagere i Den Præhospitale virksomhed” at behovet for akutlægebiler pludselig ikke var så højt som før. Derfor ændrede man hurtigt Dansk index tilbage til dens oprindelige form, således at det fortsat var behov for samtlige akutlægebiler

Fra FOAMmedics side er vi glade for at se at der endelig bliver gjort noget ved den udprægede misforståelse blandt befolkningen og politikerne at justering af antallet af akutlægebiler vil koste menneskeliv.

Vi mener bestemt at akutlægebilerne har en vigtig rolle at spille i det præhospitale setup. Men at det har været massiv overkill i det omfang vi ser det i f.eks. Region Hovedstaden eller Region Midt. 

Apropos kill venter vi stadig på evidensen der skal retfærdiggøre de udtalelser om at nedskæringerne vil koste menneskeliv.

Vi er glade for at man fra politisk side nu har fundet modet til at trodse de ubegrundede udtalelser vi ser fra lægeforeningens side.

Som den kvikke læser måske har opfattet er den her artikel en aprilsnar 🙂

Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

En kommentar

  • Mickey Williams

    ….and meanwhile i reg.sjælland vil man skære alle paramedicinere fra på ambulancerne, så det fremover kun vil være på akutbilerne der sidder guds benådede folk. Falck sparer en kæmpe pose penge på PM tillæg, da alle nuværende PM’ere, der ikke sidder på akutbil, vil køre som behandlere fremover.
    Formanden for Danske Paramedicinere, udtaler (i tråd med Barfodets udtalelse) at paramedicinerene bare er glade for deres cykler og kolonihaver (i Udkantsdanmark) som er betalt af det hidtidige tillæg. Og indrømmer at behandlerene i regionen, i mange tilfælde er væsentligt dygtigere end PM’erne alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »