Podcast

Hvad er det værste du har set? | Ep. 34

Hvad er det værste du har set?

Det er egentlig et spøjst spørgsmål at stille til én man ikke rigtig kender. Ikke desto mindre er det et spørgsmål vi støder på relativt ofte når vi fortæller om vores erhverv. Men det er bestemt ikke kun mig og mine præhospitale kollegaer der får stillet det her spørgsmål. Sygeplejersker, læger, politifolk, brandmænd er også højt på listen over professioner der ofte bliver spurgt

Men hvad skal man sige når man bliver spurgt. Hvilke tanker går igennem hovederne på os når vi forsøger at afkode hvad spørgeren egentlig gerne vil høre? 

Derfor har vi sat os for at undersøge, hvordan vi som sundhedsfaglige besvarer spørgsmålet: 

Hvad er det værste du har set?.

Hvad er det for psykologiske mekanismer vi gør brug af, når vi svarer. Og ikke mindst vil vi undersøge hvorfor vi oplever kiggekø om hvorfor TV-programmer som ALARM112 er så fandens populære.

Til at hjælpe os med at blive klogere på den menneskelige psyke har vi inviteret Psykolog Rikke Høgsted til at guide os. Karl og Rikke vender de åbenlyse spørgsmål der trænger sig på om hvorfor folk spørger os, hvilke mekanismer vi, som sundhedsfaglige, gør brug af når vi svarer.

Vi har været ude og snakke med Redderen Jeppe, Sygeplejersken Katrine og Brandmanden Berthel, for at høre hvilke tanker de gør sig når de bliver stillet spørgsmålet.

 

Rikke er til dagligt leder af Institut for belastningspsykologi og har arbejdet med redningspersonale i mere end 10 år. hun har været krisepsykolog i 20 år, forfatter og har været udsendt i både Afghanistan og Irak for at løse krisepsykologiske opgaver.

Abonner eller hent via iTunesPodbean, TUNE IN, Spotify, StitcherRadio, Soundcloud eller hvor du henter dine podcast.


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.

Støt på 10er

“Humor er jo en dejlig kompleks ting. Den kan være med til at skabe en tiltrængt distance, når noget er meget tragisk. Så kan vi midt i alt det tragiske fremkalde en positiv følelse”

Rikke Høgsted

Nedenstående er Psykolog Rikke Høgsteds slideshow som kan hjælpe os til at forstå hvad humor er og hvordan den kan bruges.

Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »