Podcast

Præhospital Epikrise – interview med alm. praksis | ep. 74

Epikriser har for ikke så længe siden gjort sit indtog i det præhospitale. Ambulancepersonalet skal dermed lave Epikriser når de har afsluttet en behandling eller en vurdering af en patient præhospitalt. Epikriser har været en del af sundhedsvæsnet i mange år, de almen praktiserende læger modtager beskeder når deres patienter har været i kontakt med andre dele af sundhedsvæsnet. Det giver dem unik mulighed for at få et overblik over patientens helbredstilstand og dermed vejlede og hjælpe dem bedst muligt

Det er en fantastisk nyhed at vi nu kan give besked til egen læge når vi har hjulpet, behandlet og vejledt patienten. Det betyder at vores informationer ikke går tabt i et trelags gennemslagspapir eller et særskilt IT-system.

Vi har været på besøg hos en god kollega fra almen praksis, Speciallæge i almen medicin Morten Ebbesen, i hans praksis i Københavns nordvestkvarter. Her tog vi en snak om hvad en Epikrise er, hvad reglerne er og hvorfor de i almen praksis er super glade fordi de nu også modtager epikriser fra præhospitalet.

Vi vender flere eksempler på cases vi normalt afslutter patienten på stedet som de nu får endnu bedre mulighed for at følge op på og støtte.


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Podbean. Kan også høre via TUNE IN, STITCHER, Podimo og Soundcloud


Foto fra episode:

Referencer:

LINKS:

Retsinformation – Vejleding om epikrise

Epikrise efter afsluttet præhospital behandling Region H

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »