Podcast

Ouverture Für Den Rytmus Des Herzens – Hjerterytmes begyndelse | ep. 67

I denne episode dykker Karl ned i punkt nummer tre, som handler om P-takken. For den fortæller nemlig en rigtig god og spændende historie om patienten og dennes hjerte. 

Karl har pakket episoden pænt ind i nogle af operaens smukkeste kompositioner og drager paralleller mellem opera og EKGer.

Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Podbean. Nu også via TUNE IN, STITCHER, Podimo


Vi kender næsten alle sammen den klassiske opskrift for at rytmeanalysere et EKG. 

  • Regelmæssig
  • Frekvens mellem 50 og 100
  • én P-tak før hver QRS kompleks
  • PQ interval mellem o,12 og 0,22 sekunder
  • QRS bredde under 0,12 sekunder.

Men som mange af jer jo godt ved, er der meget mere til en analyse, end blot disse fem kriterier.  


Hvis du, efter at have lyttet til episoden, stadig har lidt svært ved at forestille dig hvad det vil sige at højre og venstre atrie, har hver deres depolariseringsbølge og hvad det gør ved udseendet af P-takken, har vores gode venner hos Life in the fast lane lavet en fremragende tekst, med medfølgende billeder, som illustrere dette.

Besøg dem her https://litfl.com/p-wave-ecg-library/


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Støt på 10er

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5, 10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.


Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

En kommentar

  • Lise Brøndum

    Det her er muligvis det allerkønneste afsnit til dato. Jo jo, musikken pynter enormt, men nørderiet! Det er altså noget så smukt. Jeg ser frem til mere.
    Og kan man i øvrigt bede om et stykke med Verdi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »