Podcast,  Tanker fra Turen

TFT#2 | Blødning per rectum | ep. 66

Medlingen om blødning per rectum er en af de meldinger vi møder hyppigere end andre. Det er en akut melding, og det skal det selvfølgelig være da frisk blødning fra et sårbart organ som er vel vaskulariseret skal være bekymrende. Men niveuet af respons stemmer ikke altid overens med virkeligheden når vi lander på adressen. Det kan der være mange årsager til og det er ikke bare en dårlig disponering. Men er vi gode nok til at vurdere dem, får vi revurderet nok og hvad gør vi egentlig når vi melder patienten til Akutmodtagelsen. Det har dagens gæst, FOAMmedics egen Peter Bech et bud på. Han har nemlig selv haft en lignende tur hvor han og hans makker stod i præcis de nævnte dilemmaer.

TFT er serien hvor vi dykker ned i en case som vi eller en af jer der lytter med har oplevet. Vi hører historien og debattere så hvilke læringspunkter og refleksioner som er gjort.

Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Podbean. Nu også via TUNE IN, STITCHER, Podimo


I denne episode, forsætter vi vores nye serie Tanker fra Turen (TFT). Ideen med tanker fra turen serien er at vi tror på at der ligger en stor læring gemt i de oplevelser vi alle sammen har til hverdag. Derfor inviterer vi jer inden for i vores lydunivers for at høre om jeres tur eller jeres case hvor I har reflekteret over forløbet og skabt læring. De refleksioner og den læring tror kan komme alle vores kollegaer og lyttere til gode.

I FOAMmedic er vi sikre på at jer der lytter med, har mindst lige så gode oplevelser og refleksioner som os, derfor handler TFT om at du skal dele dine tanker med os og alle der lytter med. De første par afsnit vil være med kendte stemmer, nemlig vores og andre du måske har hørt fra før. Vi har valgt at dele et par oplevelser for at introducere til konceptet og for at give dig tid til at skrive til os med dine tanker. Har du en tur og nogle gode refleksioner så skriv til os på info@FOAMmedic.org så kontakter vi dig og finder ud af hvordan vi kommer videre der fra. Vi glæder os til at høre fra jer.

Peter take home points oplistet I punktform

  1. Overvejelse om hvilken kørselsform der er nødvendig. Blødende patienter er risiko patienter.
  2. Tjek kvitteringerne, hver gang. Blødning per rectum kan være rigtig akut, og selvom vi har set mange der kun er en lille rift og lidt rødt papir i kummen, så kan det være en meget alvorlig blødning, og kræver derfor revurdering. Vent ikke på vitalparameterne.
  3. Forbered din melding inden du ringer op til modtagende afdeling. Husk din holdning smitter.
  4. Gastroentestinalkanalen er lang og kan indeholde store mængder blod. Det er derfor ikke nødvendigvis en blødning du kan se.

Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Støt på 10er

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5, 10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.


A big thanks to Michael Kappel, he shares lots of great images on flickr.com.

Photo is from, with Creative Commons.
https://www.flickr.com/photos/m-i-k-e/30138400055
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.
Peter Bech on Twitter
Peter Bech
A dad and a paramedic with af large portion of passion on prehospital whatchamacallit... and pizza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »