Podcast

Wee | Mysteriet om de 2 minutter | ep. 64

Skal der gives hjertelungeredning i 2 minutter mellem hver vurdering i forbindelse med basal og avanceret hjertelungeredning, eller skal behandlingscyklus (stød-HLR-medicin-vurder) vare i alt 2 minutter. Det taler vi om I dette afsnit af FOAMmedic podcast hvor Peter Bech og Morten Lindkvist-Viggers deler deres erfaringer og opfattelse af hvordan guidelines skal fortolkes.

Flere er måske stødt på denne forvirring eller selv været i tvivl om hvordan guidelines skal fortolkes. Vi har I forbindelse med vores efteruddannelse haft en god debat om hvor vidt vi gav 2 minutters HLR efter en analyse/stød pause eller om vi samlet set forsøgte at mindske pausen til analyse og stød og dermed havde en cyklus på 2 minutter.

Lyt med her og hør vores vurdering af dette lille, om end meget essentielle dilemma. Her under ses udklip og billeder fra guidelines.

Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Podbean. Nu også via TUNE IN, STITCHER, Podimo


ALS algoritme fra 2015 – Det ses tydeligt at der står fortsæt straks HLR i 2 minutter
Det omtalte flowchart/illustration som måske kan have bidraget til forvirringen – 2015 ALS folder

Det er beskrevet i 2020 guidelines i kapitel 9.1 Shock sequence og 9.2 under manuel defibrillering

Og ligeledes velbeskrevet i 2015 guidelines kap. 9 stykke 3.4 og igen i stykke 6.1 som er manuel defibrillering.

Når man kigger på ALS algoritmen flowchartet står der ligeledes i efter rubrikken med stød fortsæt HLR i 2 min. Både i 2015 og 2020 guidelines.


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Støt på 10er

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5, 10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.


Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »