Blog

Top 5 Medicin | Ep. 51

Vi elsker at dygtiggøre os, vi elsker nye kompetencer, udstyr, mediciner og viden. Men nogen gange er det måske sundt at stoppe op og tænke over hvad vi allermest har brug for. Skære helt ind til benet og tvinge sig selv til at mærke efter hvad du ikke kan undvære.

I denne episode har jeg inviteret tre vidunderlige mennesker hjem til en snak om hvilke mediciner de ville vælge hvis de kun måtte vælge 5!

Hvis du fik at vide at du kun måtte vælge 5 medikamenter til din ambulance, hvad ville du så vælge?

Mine tre gæster er: Paramediciner og ambulanceinstruktør i Hovedstadens Beredskab. Leif Zohar. Så er det afdelingssygeplejerske på Amager Akutklinik Anders Petri. Og slutteligt er det FOAMmedics Morten Lindkvist. Det var en skøn aften i August hvor vi alle fire på forhånd havde lavet to lister. En top 5 over mediciner og en top 5 over udstyr. Det er blevet til to episoder, hvoraf den første her handler om medicinerne.

Fra venstre: Karl Høeg, Morten Lindkvist, Anders Petri og Leif Zohar

Da alle havde fremlagt og argumenteret for deres lister, var opgaven at finde en fælles liste. Det viste sig at være lettere sagt end gjort, så drengene blev tvunget til at vælge én ting, fra en af de andres lister, som de ikke selv havde på deres liste. Herunder kan du se alles lister samt hvad vi kom frem til i “fællesskab”

LeifMorten
Urangeret
Anders
Urangeret
Karl
1: FentanylKetaminNaCl1: Adrenalin
2: GlukoseASAMorfin2: Fentanyl
3: AdrenalinAntibiotikaBerodual3: Glukose
4: Beta2agonistNaClIlt4: Nitro
5: HeparinAdrenalinAdrenalin5: ASA
Fælles TOP 5
Adrenalin
Antibiotika
ASA
Nitroglycerin som infusionsvæske
Ketamin

Listen af mediciner kan forekomme besynderlig. Men da vi alle havde forskellige præmisser for vores valg, er listen også derefter. Leif og jeg havde valgt præmissen der hed at vi kørte ambulance her i København. Anders, der jo arbejder inde på hospitalet, havde valgt netop den præmis. Morten havde en helt tredje indgangsvinkel, hvor han forestillede sig at være på en øde ø og skulle sikre artens overlevelse.

Hvad skulle være på din liste, hvis du kun måtte vælge 5? Vælg din præmis og skriv meget gerne din liste i kommentarfeltet eller diskuter den med din makker på næste vagt.

God fornøjelse.


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Podbean. Nu også via TUNE IN, STITCHER, Podimo


Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »