Podcast

Udlandsdansker | Søren Rømer i Norge | Ep. 7

Udlandsdanskerne er en podcast serie, hvor vi besøger danskere der enten er eller har været ansat som ambulanceredder i udlandet.
Denne gang er vi taget til Norge for at snakke med Søren Rømer der kører ambulance i Bergen.

Hvis du har lyst til at få kontakt til Søren så skriv endelig til os på vores mail. Søren vil hjertens gerne dele ud af sine erfaringer med at tage til udlandet, og specielt Norge hvor han som nævnt befinder sig.

Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher


Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

En kommentar

 • Kimie Giese Falk-Hansen

  Fed podcast!!

  Jeg har selv i 2016 og 2017 haft fornøjelsen af, at afprøve den norske ambulancetjeneste ved Sørlandet Sykehus. Et præhospital opgavefelt, der for mit vedkommende, var yderst lærerigt og hvor der ikke eksisterede akutlægebiler, som jeg kendete hjemmefra, og oftes var der meget langt til nærmeste sygehus.

  Deres præhospital triagering (RETTS), synes jeg, er innovationstænkende og yderst ressourcebesparende. Triagemodellen tager udgangspunkt i, at alle patienter sorteres i 4 niveauer, afhængig af vitale parametre og kontaktårsag. Denne triage afgør hvorvidt patienten skal transporteres til nærmeste lægevagt eller sygehus…

  Danmark VS Norge.
  Det er – og vil nok altid være ret upræciseret. Hvad kræves der – og hvad må man?

  For 5 år siden, var det muligt at få norsk autorisation som dansk ambulanceassistent, hvorimod det i dag, kræver behandleruddannelse for at få autorisationen.
  Autorisation? Behandler? Hvad gør assistenter så?

  Jamen, de tager da bare afsted! Det er endnu ikke et krav, at ambulancen skal bemandes med to autoriseret personel.
  Dog, er der ny akutmedicinskforskrift på vej. En lov som indebærer, at begge på bilen skal have enten 1) autorisation eller 2) lisens som helsepersonel. Denne skulle have været trådt i kraft maj 2018, men det er netop blevet vedtaget at forlænge overgangsordningen til 2022.

  https://ambulanseforum.no/2018/04/20/forlenger-overgangsordningen-for-kompetansekrav-i-ambulansebil/

  Med hensyn til de omtalte trin i podcasten, så må der være regionale forskelle? For jeg kunne godt komme på trin 2, og derved opnå medicindelegering og alt det hejs, som dansk behandler?

  Lige en sidste ting, norsk luftambulanse har lavet nogle fine uddannelsesvideoer. Måske det har interesse for nogen?
  https://vimeo.com/norskluftambulanse/videos

  Nåede du helt herned? Synes du det var spændende, så er Norge måske noget for dig? Hvis, så send mig en e-mail på: Kimie.Falk.Hansen@gmail.com, så deler jeg gerne ud af kontaktoplysninger til Sørlandet Sykehus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »