Podcast,  Wee

Wee | Valg af stetoskop | Ep. 3

Episode 3, FOAMmedic er nu klar med vores første lille “Wee”, en kort episode med et opråb, eller en note knyttet til et andet emne, lyt med her:

 

Vores valg af stetoskop, pro’s and con’s

I episode 2 handlede det om brugen af stetoskopet, de normale lungelyde og de oftest hørte bilyde. Men da vi kom hjem til studiet tænkte vi der måtte komme en anbefaling fra os ud fra de valg vi har gjort. Så her en Wee om vores anbefalinger og overvejelser i valget af stetoskop.


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher

Show notes:

Fra venstre: Karl Høeg, Hans Henrik Schultz aka #HOF1 og Morten Lindkvist

Links og henvisninger:

Mortens valg: Littmann Cardiology Master, kan købes her på Stetoskop.dk faktisk kun til 1895 dkr, så lidt mindre end nævnt.

Karls anbefaling som sit første stetoskop: Littmann Master Classic II , kan købes her på Stetoskop.dk

Andre relevante modeller:

Thinklab har lavet et nyt spændende tiltag vedr. digitale stetoskoper. Det er praktisk for klinikere som bruger høreapparat da man kan anvende hvilken som helst høretelefoner til. Fås også med rabat.


Besøg stetoskop.dk for dit første eller næste stetoskop, de tilbyder 7% rabat i forbindelse med vores podcast. Brug rabat koden FOAMmedic i resten af 2018


Send os en mail med ris/ros, ideer til emner vi kunne tage op eller spændende personer vi kunne interviewe. Send her

Dette afsnit er planlagt og udført af Karl Høeg og Morten Lindkvist, februar 2018

 

Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

4 kommentarer

 • Alexander

  Har I nogle erfaringer med Littmann Classic III?
  Har kigget meget på dette, og i hvetfald in-hospitalt en af de mest populære modeler.

  • Morten Lindkvist

   Hej Alexander.

   Jeg har selv et som jeg fik af min arbejdsgiver da jeg blev behandler. Det er et fint stetoskop og kan helt klart klare opgaven. Min erfaring er dog at jeg ikke er så glad for modeller med to sider da jeg har oplevet en tendens til membranen på den ene side, often den lav frekvente klokke side mister minbranen. Derfor er jeg personligt mere glad for dem som har en side med flydende membran.

   Det er en personlig sag tror jeg, men jeg har haft bedst erfaringer med ensidet med flydendemembran fordi de holder længere da vi tager dem ind og ud af jakke eller bokse lommer.

   God fornøjelse med lytningen.

   Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »