Podcast

Valsalva | Ep. 18

I episode 18 taler Morten og Karl om Valsalva manøvren, nærmere bestemt den modificerede valsalva manøvre. Denne manøvre er udviklet til at bremse en supra ventrikulær takykardi (SVT),  et emne der fylder meget lidt i uddannelse og instrukser. Vi  gennemgår fysiologien bag de gængse takyarytmier og hvilke rytmer man vil kunne have effekt af manøvren. 

De fortæller om udførelse af selve manøvren og hvad der sker i kroppen under og efter den. Samt om hvilke patienter vi ikke skal forsøge os på. Hør hele podcasten og se vores video på bloggen, der viser hvordan den modificerede valsalva manøvre kan udføres i det præhospitale. 

God fornøjelse. 


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher. Nu også via TUNE IN


Links, henvisninger og videoer

 

Proceduren

Video som forklarer AVNRT og AVRT – youtube

Generelt om Valsalva:
SGEM#67: Shock the monkey – Podcast om standart Valsalva

Llifeinthefastlane om fysiologien bag ved Valsalva manøvren

Information om REVERT trial

Link til den fulde artikel Lancet 2015

SGEM#147: This is a SVT and om gonna REVERT it, using the modified Valsalva manoeuvre

Kritisk analyse af REBEL:EM af Salem Rezaie

Rick Body at St. Emlyn’s: JC The REVERT Trial – Dip or Doom for SVT in the Emergency Department

Ryan Radecki at EMLit of Note: Valsalva 2.0

Steve Mathieu at The Bottom Line: Postural Modification to the Standard Valsalva Manoeuvre for Emergency Treatment of Supraventricular Tachycardias (REVERT) – A Randomised Controlled Trial

Bøger

Tim Phalen: the 12-lead ECG in myocardial infarction

Andre relevante sager:

Karls avancerede men dog hjemme producerede Valsalva device


Kig forbi FOAMmedic Live og tilmeld dig Avanceret EKG eller Basal EKG. En unik mulighed for at lære noget kompliceret på en legende måde i selskab med det præhospitale fags bedste kollegaer.


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.
Støt på 10er


 

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.
Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »