Podcast,  Wee

Wee – Lige der hvor hjertet slår, auskultation af hjertet – Ep. 17

Nu har stetoskopet hængt om halsen siden foråret, det er kommet længere frem i bevidstheden, så nu er det tid til at bygge mere på. Denne lille Wee handler om hjertets normale lyde, og de 3 ofte hørte mislyde. Den supplerer et blogpost om samme emne som vores gode kollega Jerker Mikaelsson har udviklet om netop hjertestetoskopi med introduktion til fysiologi, patofysiologi og information om hvor og hvordan man auskulterer hjertet.

 

I denne wee fortæller vi om de 4 lyde som Jerker introducerer til. Det handler om det normale raske hjerte som har S1 og S2. Så lytter vi til S3 i sammenhæng med S1 og S2. Og til sidst introduceres der til blæselyde – den første er en systolisk blæselyd og den sidste er en diastolisk mislyd som også er en blæsende lyd, og der som navnet afslører, kommer under diastolen

Det er vores håb at denne podcast kan fungere som en trænings podcast, og som i kan vende tilbage til når emnet har behov for at blive genopfrisket. Den er derfor kort og uden alt for meget information. Det er dog vigtigt at pointere at denne ikke kan stå alene, den er udelukkende et supplement til Hjertestetoskopi – hvad betyder det, hvordan udføres det, og hvad kan vi finde? af Jerker Mikaelsson, hvor al den viden du bør have inden du kaster dig ud i auskultering af hjertet kan findes .

Vi er som altid meget interesserede i at høre fra jer med jeres erfaringer omkring emnet. Kommenter gerne i kommentarsporet her på siden eller endnu bedre, under Jerker blogpost.

 


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher. Nu også via TUNE INLinks, noter og henvisninger

Denne podcast er udviklet på baggrund af Jerker Mikaelssons blogpost om samme emne. For ikke at sprede noter og link til samme emne flere steder så henviser vi til at du kigger under det blog post.

Hjertestetoskopi – hvad betyder det, hvordan udføres det, og hvad kan vi finde?

Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.
Støt på 10er

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »