Podcast,  Wee

Wee | It depends, EKG12 vs Nitro | Ep. 14

En af de mest interessante ting ved at lave blog og podcast er uden sammenligning interaktionen med kollegaer, læsere og lyttere. Morten Stenkvist som er ambulanceassistent har skrevet til os og spurgt om hvornår vi mener man bør give Glycerylnitrat i forbindelse med AKS, før eller efter man har taget et EKG12? Kan det ændre på ST-elevationer? og risikerer patienten måske en forsinkelse inden endlig behandling fordi vi overser noget som kunne været blevet opdaget ved et EKG 12 før nitroglycerin? Noget der kan synes så simpelt og logisk i vores daglige praksis, er slet ikke så simpelt når man først undersøger den tilgængelige evidens. I vil opleve at mange af jer ikke enige i det her spørgsmål. Lyt med på denne lille Wee hvor vi har set lidt nærmere på Mortens spørgsmål og er kommet frem til It depends.

Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher.  Nu også via TUNE IN


Links

Wait until after the ECG to give Nitroglycerine

Chest Pain Relief by Nitroglycerin Does Not Predict Active Coronary Artery Disease

Dansk Kardiologisk selskabs anbefalinger ved AKS

Nitrolungual – pro.medicin.dk


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem. Støt på 10er


 

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »