Podcast,  Wee

Wee | Axis & Allies | Ep. 12

Denne lille podcast wee er en sommerhilsen fra hele FOAMmedic teamet, en hilsen til alle i det præ- og inhospitale. Jeg vender lidt barndomsminder som fører mig frem til dagens emne: Hjertets akse. Om manglen på undervisning i emnet på tværs af alle kompetenceniveauer. Om vigtigheden i at have forståelse for aksen for at have forståelse for ekg. Og hvad du kan bruge det til i din daglige praksis.

Derudover kommer jeg med nogle anbefalinger til nogle super gode hjemmesider hvor du kan berige dig selv med gratis viden her i sommervarmen. Bl.a. en kort snak om det nye PARAMEDIC2 trial der for kort tid siden blev offentliggjort af New England Journal of Medicine.

I kan glæde jer til flere FOAMmedicPHARMA podcasts, flere spændende blogindlægs og meget mere efter sommerferien.

Husk at i kan støtte FOAMmedics arbejde på hjemmesiden 10er.dk. Vi er superglade for alle donationer, store som små.

God sommer derude.

Kh. Karl


Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher.  Nu også via TUNE IN


Øvelse i at tegne QRS komplekser på det normale EKG

 

 

 

 

 

 

 


Links & henvisninger:

En genial Australasisk FOAMed ressource Life In The Fast Lane med stort set alt om ekg og meget mere.

EMS12lead.com er en del af FireEMS bloggen. Et kæmpe amerikansk netværk der leverer viden og undervisning til både brand og ambulance. Læs deres artikel hjertes akse som er i seks små kapitler.

FOAMfrat kan du læse en artikel med gode 3 grunde til at kende hjertets akse

PARAMEDIC2 trial er super spændende publiceret i New England Journal of Medicine, et rigtig flot designet præhospitalt studie. Et stort skulderklap til kollegaerne i England som har produceret viden fra aller øverste hylde.

Hør Podcasten fra The Resus Room med interview med hovedforfatteren Gavin Perkins bag studiet PARAMEDIC2 Trial


Støt FOAMmedics arbejde med 5 eller 10 kr pr. podcast.

Hvis du har lyst til at støtte vores arbejde med at lave lækker lyd og skrift så klik ind på 10er.dk og støt os med 5,10 eller 15 pr. podcast episode, så bliver vi så sindsygt stolte og glade. Eller klik på 10’er logo her under og en pop-up løsning kommer frem.
Støt på 10er

 

Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »