Podcast

Kritisk Gennemgang af O2 Trial | Ep. 4

Ep. 4 er en demo af en kritisk artikel gennemgang inklusiv analyse af forfatterens konklusionen sammenholdt med vores. Den er optaget torsdag d. 15 marts 2018 hvor FOAMmedic afholdte kurset Litteratursøgning og kritisk artikellæsning. Emnerne var forskningsmetodik, litteratursøgning og kritisk artikellæsning. Det var en super dag hvor deltagerne gik hjem med inspiration til at finde ny viden og en ny opfattelse af den viden der er tilgængelig. Deltagerne kom fra hele landet, fra forskellige baggrunde og uddannelse. Og der deltog Både in- og præhospital personale. 

Som inspiration til alle jer som ikke deltog og som repetition jer der gjorde, optog vi en demonstration af en BEEM gennemgang på en artikel omhandlende iltbehandling til hjertepatienter. Den her artikel har faktisk dannet grundlag for den seneste ændring i anbefalingerne se links her under.

Underviserne Sandra Viggers og Ebbe Bessmann blev interviewet af FOAMmedics Morten Lindkvist ud fra den BEEM guideline som omhandler randomised controlled trials som den omtalte artikel hører under.

I kan læse meget mere om selve kurset i blogpostet om dagen inde på bloggen. Også har vi været så heldige at kurset har oplevet en stor efterspørgsel. Derfor arbejder vi hårdt på at finde en dato til et nyt kursus i vinterhalvåret 2108. Mere om det under Events her på bloggen så snart det er på plads.

Abonner eller hent via iTunes for iOS og for android via Stitcher

Links og henvisning

Blogpost fra kurset den 15 marts 2018

Pubmed: Oxygen Therapy in Suspected Acute Myocardial Infarction.

BEEM guidelines

Danske guidelines for ilt behandling til AKS – Cardio.dk

Europæriske guidelines for ilt behandling til AKS

SGEM#192: Sometimes, All You Need is the Air that You Breathe

Morten Lindkvist on Twitter
Morten Lindkvist
A medic trying to inspire, to create learning and learn about learning. Let's create even better prehospital education, bedside and online.
Karl Høeg on Twitter
Karl Høeg
Karl er nørdet i ordets frækkeste forstand. Han har en hel særlig kærlighed for EKG, som selv hans kone finder en smule upassende.
Når han ikke er på arbejde som paramediciner i Hovedstadens Beredskab, underviser på CAMES eller som AMLS instruktør, laver han podcast om den præhospitale verden på bloggen FOAMmedic.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »